Over Ons

Wil je meer weten over ons?

Rusthoek Bar & Grill
Ontspan. Ontmoet. Proef. En geniet.

Welkom in onze wereld. De wereld van pure en eerlijke gerechten, en een open en transparante keuken. Wij zijn een restaurant, een grill en een bar/café. Wij houden van een persoonlijke aanpak.
Onze menukaart is opgebouwd uit kleinere gerechten: small diners noemen wij dat.
Zo kunt u meerdere gerechten bestellen, proeven en delen.

Voor wie ons nog niet kende: na een alles verwoestende brand zijn wij sinds 21 maart 2014 gelukkig weer open. Inmiddels hebben wij een nieuw en uniek concept neergezet, dat wij presenteren met een gedreven team dat net zo trots is op de Rusthoek als wij.

Dat ging niet vanzelf. Tijdens het 6 maanden gedwongen slopen, en de drie maanden opnieuw opbouwen zijn we goed bij onszelf te rade gegaan. Wat deden we goed, en van welke fouten konden we leren? Zo vormden we het afscheid om naar een positief nieuw begin.

De nieuwe Rusthoek moest gezellige plekjes en hoekjes hebben. De akoestiek kon beter, de keuken moest open zijn, en de Big Green Egg kreeg een ereplaats op de kaart. Aan de bar moest je ook op gewone stoelen kunnen eten. Pure en eerlijke gerechten van liefst lokale producenten. Niet alleen schappelijk geprijsd, maar ook van een verrassend goede kwaliteit. Waarbij delen geen uitzondering is, maar juist gewenst.

Onze koks stellen graag een mooie proeverij voor u samen. Wij kunnen overal rekening mee houden.
Bij ons is (bijna) alles mogelijk.

Genieten maar!

Wist u dat
– wij alle dagen geopend zijn?
– U bij ons kunt slapen in een echt boutique hotel? Zie hotelbloemendaal.nl
– wij mooie lokale producten verkopen: Bloemendaalse Koffiebonen, Olmenhorst jams en Mestral olijfolie
– wij rekening houden met alle dieetwensen en allergieën?
– wij altijd openstaan voor feedback via info@rusthoek.nl

Onze keuken is open van 7.30 tot 22.30
Ontbijt van 7.30 tot 11.00 uur
Lunch van 11.00 tot 16.30 uur
Diner van 16:30 tot 22.30

Onze historie.

De Rusthoek is al meer dan een eeuw een vaste pleisterplaats in Bloemendaal. In 1906 werd het monumentale pand voor het eerst als horeca-gelegenheid in gebruik genomen. Aanvankelijk alleen als lunchroom, gericht op de cliëntéle van de tram. De halte op de hoek van de Korte Kleverlaan en Bloemendaalse Weg was namelijk de laatste op de route van Haarlem naar Zandvoort. Waarna de rest van het traject te voet werd afgelegd.

Later die eeuw werden de twee verdiepingen boven de lunchroom omgebouwd tot eenvoudige hotelkamers. De lunchroom werd in de loop der tijd meer en meer een café, waar de bezoekers elkaar troffen voor een potje bridge met borrel. Daarnaast werd De Rusthoek een populaire ontmoetingsplaats.

Anno nu is het opnieuw goed rusten op deze hoek. Na een grondige verbouwing heropende Ed van Veen de deuren van De Rusthoek in juni 2006. Twee jaar later werd ook de hotelfunctie in ere hersteld. Op de eerste en tweede etage kan weer overnacht worden. Maar nu in luxe, in boutique Hotel Bloemendaal.